Om linedance

  • Alle kan deltage uanset alder og køn

  • Det er ikke nødvendig at have en partner med

  • Alle er hinandens dansepartner

  • Billig og sjov måde at få motion på

Kan du li´ god musik – kan du li´ at flytte benene til rytmerne af god musik – Det være sig populær musik eller country – Ja så er Line Dance måske noget for dig.

Line Dance er i korte træk “rækkedans”, hvor alle danserne stiller sig på rækker – ” lines ” deltagerne danser de samme trin synkront, hvilket giver den flotte og imponerende effekt. Netop det, at der skal danses “ens” er med til at gøre det, både udfordrende og sjovt.

Du behøver ikke hat, støvler eller andet udstyr for at være med. Få en gratis prøvetime, når vi starter op efter sommerferien!

Lidt om Line Dansens historie

Line Dance er  som det fremgår af navnet dans på linjer eller rækker om man vil.

Der er delte meninger om hvordan dansen er opstået, nogle mener at den allerede startede i  70’ernes diskoteks miljøer, men et er sikkert – det tog først rigtig form da man i country kredse tog dansen til sig. Det er også derfor at der bruges meget country musik når der danses Line Dance.

Efterhånden har dansen så udviklet sig igen og nu er der begyndt at bruges musik af næsten alle typer – lige fra funk, pop, latin til country.

Det afspejler sig også i selve dansene, idet der efterhånden bliver brugt alle de dansetrin som man bruger i  almindelig standard dans, latin amerikansk dans salsa , Cha Cha Cha, osv.

Line Dance danses på forskellige niveauer (sværhedsgrader).